Terminsplanering för hem- och konsumentkunskap åk 6
Teori Praktiskt arbete
1
|
Introduktion av ämnet; köksredskap (170), hygien (177) och diskning.
|
Fruktsallad s 279
Vaniljyoghurtdressing
|
2
|
Dagens måltider (6-7), tallriksmodellen (7), nyttiga mellanmål (9)
|
Varma smörgåsar
Isvatten, te
|
3
|
Stekregler (188) , dukning
|
Bondomelett s 195
Morötter
|
4
|
Frukt (62), Gemenskap vid måltiden (82-84)
|
Smulpaj- äpple s 284
Vaniljsås
|
5
|
Grönsaker/ Rotfrukter (56-57), vegetarisk kost (10)
|
Wokade grönsaker/rotfrukter s 211 med couscous
|
6
|
Kokregler (184-185)
|
Pastasallad s 265
|
7
|
Protein (21)
|
Kycklingsoppa med nudlar
s 259
|
8
|
Baka med bakpulver (193), kolhydrater (18)
|
Grahamnsscones s 296
Hemgjort smör, te
|
9
|
Varu- och prisjämförelse, miljömärkning (97), återvinning
|
Besök returstation
Fältstudie på COOP
|
10
|
Baka med jäst (192 o 288)
|
Grova hamburgerbröd s 291
(brödet fryses in till nästa v)
|
11
|
Kött (66-67)
|
Hamburgare s 245 med
Egenbakat hamburgerbröd
Hemmagjord dressing.
|
12
|
Reklam / konsumentinformation
Ungas ekonomi, sparande och konsumtion
|
Arbete i klassrummet
|
13
|
Mattraditioner
|
Lussekatter s 297
|
14
|
Städning inför terminsslut/ utvärdering
|
Smoothies s 287
|
Med reservation för ev. ändringar.
|
Heli och Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar