Terminsplanering 2013

Terminsplanering för hem- och konsumentkunskap åk 6

               Teori                                                             Praktiskt arbete
1
Introduktion av ämnet; köksredskap (170), hygien (177) och diskning.
Fruktsallad s 279
Vaniljyoghurtdressing
2
Dagens måltider (6-7), tallriksmodellen (7), nyttiga mellanmål (9)
Varma smörgåsar
Isvatten, te
3
Stekregler (188) , dukning
Bondomelett s 195
Morötter
4
Frukt (62), Gemenskap vid måltiden (82-84)
Smulpaj- äpple s 284
Vaniljsås
5
Grönsaker/ Rotfrukter (56-57), vegetarisk kost (10)
Wokade grönsaker/rotfrukter s 211 med couscous
6
Kokregler (184-185)
Pastasallad s 265
7
Protein (21)
Kycklingsoppa med nudlar
s 259
8
Baka med bakpulver (193), kolhydrater (18)
Grahamnsscones s 296
Hemgjort smör, te
9
Varu- och prisjämförelse, miljömärkning (97), återvinning
Besök returstation
Fältstudie på COOP
10
Baka med jäst (192 o 288)
Grova hamburgerbröd s 291
(brödet fryses in till nästa v)
11
Kött (66-67)
Hamburgare s 245 med
Egenbakat hamburgerbröd
Hemmagjord dressing.
12
Reklam / konsumentinformation
Ungas ekonomi, sparande och konsumtion
Arbete i klassrummet
13
Mattraditioner
 Lussekatter s 297
14
Städning inför terminsslut/ utvärdering
Smoothies s 287


Med reservation för ev. ändringar.

                                                                         Heli och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar